Jeugdtennis

Tenniskids vereniging!
 
De ATV Broek in Waterland is een tenniskids vereniging, wat aangeeft dat de Nederlandse tennisbond, de KNLTB, ons een certificaat waard vindt dat garant staat voor een veilige en leerzame tennisomgeving voor kinderen. Daarbovenop zijn alle leraren van de tennisschool opgeleid om de lesmethode die de bond uitdraagt toe te passen, waardoor effectieve lessen gegarandeerd zijn.
 
Sinds een aantal jaren zijn er voor de leeftijden tot ongeveer 14 jaar, vier verschillende baltypen beschikbaar. Het komt er op neer, hoe kleiner het kind, deste trager de bal. Dit sluit mooi aan op de reactiesnelheid die met de leeftijd toeneemt, waardoor iedere leeftijd een passende uitdaging krijgt met de bijbehorende bal. Dit bevordert bovendien al op jonge leeftijd een slagtechniek die ook op latere leeftijd voor de gele bal effectief is.
De categorieen zijn: jeugd tot 6 jaar (niveau blauw) 6 t/m 9 (niveau rood), 8 t/m 11 (niveau oranje), 10 t/m 14 (niveau groen) en voor de echte cracks tot en met 12 is er niveau geel. De kleuren staan gelijk aan de bal waarmee gespeeld wordt, de snelheid van het spel neemt toe met het niveau en baltype. 
Om een idee te krijgen van de verschillende niveaus, ga dan naar: Tenniskids
 
Competitie/ wedstrijdtennis voor de jeugd
 
Voor kinderen zijn diverse manieren om zich te meten met elkaar, op de club, in de regio of uiteindelijk zelfs landelijk. In Waterland en omgeving zijn ieder jaar diverse open toenooien voor de jeugd, waar in de bovengenoemde bal categorieen gestreden wordt om de titel. Zo organiseert onze tennisschool ook jaarlijks het Fast Forward Open toernooi op tennisvereniging Elzenhagen in Amsterdam Noord, meestal in juni/ juli, net voor de zomervakantie. Ook kent Nederland de grootste tenniscompetitie ter wereld, voor de jeugd is deze genoemd naar de World Tour die de tennisprofs ieder jaar doorlopen. Rood en oranje spelen de World Tour langs fictieve Grand Slam steden, waarbij spel en plezier voorop staan op een kwart (rode bal) of 3/4 (oranje) veld. Vanaf groen wordt gespeeld op een heel tennisveld. De jeugdcompetitie voor de gele bal vanaf 10 jaar is onderverdeeld in twee leeftijdcategorie├źn en op speelsterkte (puntensysteem, 1e t/m 4e klasse). De inschrijving van de jeugdcompetitie 10 t/m 14 en 11 t/m 17 wordt verzorgd door de technische commissie die ook de senioren teams aanmeldt bij de KNLTB.
In de 'Tenniskids World Tour', groene en gele competitie strijden ook ieder jaar weer onze jeugdteams om het kampioenschap van de regio. Uit eigen ervaring kunnen we inmiddels zeggen: Dat werkt en is reuze leuk!
De winnaars worden uitgenodigd voor het NK in Rotterdam om een ererondje te maken op Centre Court! Het NK valt jaarlijks in de tweede week van december.

Voor meer info over de tenniskids World Tour, klik hier.
Klik hier voor meer info over Oranje.
Klik hier voor info over Groen.
 
De club organiseert voor de kinderen die in een competitie team uitkomen ook extra lessen, in samenwerking met de tennisschool. Voor meer informatie, vraag het een van je leraren of de jeugdcommissie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 403 3027

Adres

Drs J van Disweg 18
1151 DA Broek in Waterland

KVK-nummer

40530071